Reisbureau
Vice Versa

 • Noord-, Midden Amerika en Carribean

  Studiereis St Maarten

  Studiereis St Maarten

  St. Maarten behoort tot de bovenwindse eilanden en is daardoor heel anders dan Curacao of Bonaire, de benedenwindse eilanden.

  St. Maarten is erg groen en bergachtig. Er lopen diverse wegen over het eiland. Deze kunnen soms best druk zijn. Ook vond ik de wegen soms smal. Belangrijk om dit te vermelden bij klanten die autohuur boeken.

  De sfeer op het eiland is heel anders en minder gemoedelijk dan op Curacao of Bonaire. Volgens sommige van de groep lijkt het veel op St. Lucia of Jamaica.

  Je merkt een duidelijk verschil tussen het Franse en het Nederlandse gedeelte.

  Voor de bevolking zelf is het Franse gedeelte beter om te wonen hebben we vernomen. Dit omdat alle voorzieningen ( ook bijv. qua uitkering etc.) hetzelfde zijn geregeld als in Frankrijk. Ook kwam “deze kant” georganiseerder over. Minder rommelig.

  In het Franse gedeelte spreekt men naast hun eigen taal ook Frans en Engels. Je kunt betalen met Euro’s en krijgt Euro’s terug.

  In Nederlands gedeelte spreekt men naast hun eigen taal alleen Engels. Nederlands wordt er nauwelijks meer gesproken. Hier betaal je met USD. Je krijgt ook USD terug. Soms kun je betalen met Euro’s maar dan krijg je meestal USD terug.

  Korte toelichting per onderdeel dat we bezocht hebben.

  Accommodaties

  Riu Palace St. Martin: mooi hotel. Goed verzorgd. Mooie kamer met goede badkamer.

  Geen Palace hotel! Daar is het te kleinschalig en te “eenvoudig” voor.

  Animatie stelt niks voor en is niet professioneel.

  Uitgebreid buffet voor zowel ontbijt / diner. Veel keuze.

  La Plantation: persoonlijk. Geschikt voor gezinnen. Heuvelachtig. Ontbijt ter plaatse € 12,- euro en tot 6 jaar gratis. Niet via HI te boeken op dit moment maar wellicht volgend jaar wel.

  Blue Bay Resort: gemoedelijk. Schone en frisse acco. Dichtbij zee ca. 50 meter

  Holland House: gelegen aan boulevard incl. strandstoelen en parasols. Kamers zijn modern ingericht. Houten vloer.

  Hotel Westin: is grootste hotel van het eiland. Sfeerloos. In Lobby groot casino, heel donker. Amerikaanse sfeer in hotel.

  Sonesta: Dit hotel bestaat uit 3 gedeeltes waarvan Sonesta Ocean Point resort het mooiste en het nieuwste is. Ik zou altijd kiezen voor dit hotel. Oceanpoint is meest luxe gedeelte en is adult only. Er zijn juniosuites met aangrenzend zwembad ( niet prive!)

  Fantastisch restaurant met uitzicht op zee en landingsbaan. Sommige roken kerosine lucht. ( ik niet)

  Stranden

  Le Galion is heel fijn voor gezinnen met kleine kinderen want zee loopt langzaam af.

  Orient bay. Mooi strand met leuke strandtentjes. Bij wind zijn er hier veel windsurfers.

  Gezellige en relaxte sfeer.

  Plaatsen

  Philipsburg is overdag erg druk. Er leggen elke dag een aantal cruiseschepen aan. Veel Amerikaanse toeristen. Om 21.00 uur s’avonds is er niks meer te beleven. Centrum ziet er erg opgezet uit, lijkt een beetje op Outlet in Roermond. Veel juweliers, parfumzaken etc.

  Tip van locals: Maho Bay of Simpson Bay. S’avonds gezellig en veel te doen.

   

   

  Terug naar overzicht