• Europa

    Sevilla!

    Sevilla!

    Sevilla: mei 2016

    Wat een prachtige stad is Sevilla! In mei 2016 mocht ik (Anne van Houdt) deze stad gaan ontdekken. Het is een sfeervolle stad met smalle straatjes, mooie pleinen en veel architectuur.

    Maak echt een fietstour onder leiding van een Nederlandse gids! Je fietst langs de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla zoals de Giralda en Cathedral de Sevilla. Maar ook de minder bekende pleinen en wijken worden bezocht. Een fietstour is echt een toegevoegde waarde voor een stedentrip. Wanneer je de fietstour direct op de eerste of tweede dag boekt, krijg je een goed beeld van de stad en de ligging van bepaalde bezienswaardigheden. Je weet ook direct waar je nog eens terug wilt gaan en waar niet.

    Ook voor kinderen is het een aanrader! De stad is veilig om te fietsen. Daarnaast is er voor de jonge bezoekers ook een park met attracties en waterglijbanen. Erg leuk om de kids eens tegemoet te komen tijdens een stedentrip.

    Een andere leuke excursie is het maken van een boottocht. Vanaf het water krijg je namelijk een goed beeld van de stad. Ook wordt er informatie gegeven over hetgeen je ziet. Een ontspannen, informatieve en schitterende tocht.

    Wil je veel van de stad zien in korte tijd? De volledige ronde van de Hop On Hop Off bus duurt slechts 1,5 uur, zonder uit te stappen. Je ziet direct alle hoogtepunten van de stad en krijgt een indruk van de afstanden. Een ticket kost ca. 18 euro per persoon.

    Ook de winkelstraat van Sevilla is erg leuk. Qua winkels is er voor iedereen wat te vinden. De kleine boetiekjes zijn tussen de middag nog dicht vanwege de siësta. De grotere ketens zijn tegenwoordig de hele dag geopend, vaak tot 21.00 uur. De winkelstraat grenst aan Plaza Nuevo, dus centraal in de stad bij veel hotels in de buurt. In deze regio zijn ook veel restaurants en barretjes te vinden.

    Bezoek de kathedraal tussen 14.00 en 15.00 uur. De Spanjaarden genieten dan van de siësta waardoor het een stuk rustiger is dan direct ’s ochtends om 11.00 uur.

    De luchthaven van Sevilla is klein en overzichtelijk. De afstand van de luchthaven naar het centrum is niet groot. Met de taxi doe je er ongeveer een half uur over en dan ben je midden in het centrum. Een ideaal begin van je stedentrip.

    Een absolute aanrader voor je verblijf in Sevilla is hotel Inglaterra; mijn favoriet. Een mooi 4-sterren hotel, gelegen midden in het centrum van Sevilla. Alles is op loopafstand. Het hotel ligt aan het Plaza Nueva en op slechts 300 meter is de kathedraal te vinden, evenals La Giralda.

    De kamers zijn klassiek ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een gratis kluisje en ook airco is aanwezig. De bedden zijn prima en ook de badkamer is zoals je mag verwachten van een 4-sterren accommodatie. Wat het hotel bijzonder maakt, is het schitterende dakterras. Vanaf hier heb je, vooral ’s avonds, een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt hier heerlijk een drankje drinken na een actieve dag. Houdt er echter rekening mee dat de prijzen op dit dakterras zijn zoals je verwacht; hoger dan beneden op het terras. Maar; je krijgt er een schitterend uitzicht voor terug.

    Ook het Las Vasas de Los Mercaderes heeft een prima ligging, slechts 150 meter van Plaza Nueva en 200 meter van La Giralda. Het is een sfeervol hotel met een mooie patio om te ontbijten. Het is een gebouw in typisch Andalusische stijl. De kamers hiervan heb ik niet gezien en kan ik dus niet over oordelen.

    Hotel Murillo is een 2-sterren hotel dat zeer centraal ligt in het hart van de levendige wijk Santa Cruz. Is prijs belangrijk? Kies dan voor deze accommodatie. Dit hotel beschikt over een dakterras waar de gasten die in een appartement verblijven ’s ochtends à la carte kunnen ontbijten. Voor de gasten die verblijven op een hotelkamer is er in de kelder een ontbijtruimte. Zij hebben zeker hun best gedaan om deze ruimte op te fleuren. Toch blijft het een kelder, waardoor je geen natuurlijk licht hebt in de ruimte.  De kamers van het hotel zijn eenvoudig maar netjes. De kamers aan de voorzijde beschikken over een heel klein balkon, echter kijk je dan uit op een muur. De kamers aan de achterzijde hebben alleen een raam, maar hebben een mooier uitzicht. Alle kamers beschikken over airco.

    Verblijf je liever in een hostel? Hotel Casual Sevilla de las Letras is een kleinschalig en modern hostel in een rustige zijstraat. Verwacht hier geen luxe kamer, maar schoon en prima is het zeker voor de prijs die je betaald. De kamers hebben geen van allen een balkon. Wel is er airco en gratis WiFi beschikbaar in alle kamers. Voor de prijsbewuste reiziger die van een modern hostel houdt, is dit een prima keuze. Dit is ook een van de weinige accommodaties met 4-persoonskamers.

    Net buiten het centrum ligt het hotel Itaca Sevilla, op ca. 800 meter. Het is een sfeervolle accommodatie en typisch Seviliaans. Op het dakterras is een zeer klein zwembad te vinden. De kamers zijn erg ruim, netjes ingericht en beschikken over alle nodige faciliteiten. Een goede keuze voor reizigers die van een karakteristiek hotel houden en de ligging buiten net het centrum geen probleem vinden.

    Liever wat grootschaliger? Kies dan het H10 Corregidor van de bekende H10-keten: grootschaliger, luxer, ruime gangen en vooral ruime kamers. Op de sfeervolle patio kan op een goede zomerdag het ontbijt geserveerd worden. De ligging is nog iets verder buiten het centrum, ongeveer 1000 meter. Het hotel ligt in een rustige zijstraat van een grotere straat, maar van de drukte hoor je niets. Ook in het hotel is het heerlijk rustig.

    Hotel San Gil is een 4-sterren hotel welke op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum ligt. Het hotel beschikt over een zwembad, maar het is erg klein. Er is een oud en een nieuw gedeelte. De kamers in het nieuwe gedeelte zijn mooier en ruimer. De kamers in het oude gedeelte zijn wat ouderwets en minder mooi afgewerkt. In dit hotel blijft vooral het oudere publiek (60+).

    Als laatste kun je ook nog kiezen voor het Tryp Macarena. Dit mooie 4-sterren hotel ligt net buiten de stadsmuur. Het is dus ook even lopen naar het centrum. Het is een groot (!) hotel met op het dakterras een schitterend zwembad. Dit is het enige hotel waarbij het zwembad echt een toegevoegde waarde is. De kamers zijn erg ruim en netjes en voorzien van alle gemakken die nodig zijn. Het enige nadeel is dat er in dit hotel ook gasten komen lunchen van Costa Cruises. Hierdoor kan het ineens erg druk zijn in het hotel.

    Wil je graag luxe gaan dineren? Kies dan voor het chique restaurant Abades Triana. Een tip: zorg er voor dat je een reservering maakt. Op deze manier weet je zeker dat je niet hoeft te wachten. De maaltijden zijn heerlijk en kwalitatief goed. Een aanrader om eens wat uitgebreider te gaan dineren.

    Het lijkt mij dus duidelijk; Sevilla moet je ooit bezocht hebben! Ik vertel je er graag alles over tijdens een persoonlijk gesprek.

    Terug naar overzicht