• Europa

    Spanje, Costa del Sol

    Spanje, Costa del Sol

    Studiereis Costa del Sol

    30 september t/m 5 oktober 2019

    Costa del Sol, oftewel Spaanse zonnekust; wat heeft deze bestemming mij verrast.

    Maak een rondreis langs de prachtige steden zoals Granada, Cordoba, Sevilla, Ronda en Malaga. Heb je meer behoefte aan een zon-, zee- en strandvakantie dan zit je aan de kust heel goed. Het is zeker de moeite waard om een auto te huren en een paar dagtripjes naar het achterland van Andalusië te maken.

    Malaga

    Een gezellige, bruisende stad! De stad kent een lange geschiedenis en dat zie je ook terug in de vele gebouwen die hier staan. Breng een bezoek aan de kathedraal van Malaga of neem een kijkje in het museum van Picasso. Je kunt ook de schaduw opzoeken in één van de groene stadsparken.

    Om de stad echt goed te ontdekken adviseer ik je een fietstour of stadswandeling te reserveren met een gids. Zij kunnen alle details van de stad vertellen en brengen je op de plekken waar je op eigen gelegenheid niet komt. De stad is ook uitermate geschikt om te shoppen!

    Ronda

    Als je iemand vraagt naar de plaats Ronda, dan kennen ze meestal alleen de brug. Deze brug, Puento Nuevo, is inderdaad prachtig en ligt aan de rand van Ronda. Het is een stenen brug over de 120 meter diepe kloof die de stad in tweeën verdeelt. Om deze brug het mooiste op de foto te krijgen kun je het beste helemaal naar beneden lopen.

    Centraal in Ronda staat ook de oudste stierenarena. Een bezoek aan het museum van deze arena is zeker de moeite waard. Dwaal door de straten van deze gezellige en knusse Spaanse stad. Er zijn veel kerken en paleizen. Rondom de stad heb je ook een aantal plekken waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.

    Granada

    Granada staat bekend om het Alhambra. Wij hebben dit prachtige paleis helaas niet zelf kunnen bewonderen maar ik zou het wel iedereen aanraden. Entreekaarten worden 3 maanden vooraf opengezet en het is aan te bevelen om dan direct kaarten te reserveren. Het is een UNESCO gebouw en daarom mogen er maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen.

    Deze stad heeft een rijke geschiedenis. Ook hier is een wandeling onder leiding van een gids zeker de moeite waard. Breng in de stad een bezoek aan de kathedraal of koninklijke kapel. De wijk Alcaiceria, met een zijdemarkt, mag je niet overslaan. Heerlijk eten kun je op het Plaza de Bib-Rambla plein of klim naar boven richting het Plaza San Nicolas. Vanaf San Nicolas heb je ook een prachtig uitzicht over het Alhambra.

    Aan te raden hotels in deze regio:

    Algemene informatie Riu hotels:

    De hotels hebben allemaal een à la carte restaurant. Hier dien je altijd een reservering voor te maken, er zijn vaak 2 zittingen mogelijk. De menukaart is vaak de hele week hetzelfde. De hotels hebben een beperkt aantal rolstoelvriendelijke kamers. De zwembaden hebben allemaal een stoellift.

    Torremolinos/Benalmadena:

    Riu Nautilus in Torremolinos ****

    Een rustig gelegen adults only hotel. Het hotel ligt direct aan de boulevard met een prachtig zandstrand. Het is gelegen tussen Benalmadena en Torremolinos. Via de wandelpromenade loop je zo richting beide centra’s. In de directe omgeving vind je al vele winkeltjes, restaurants en bars. Parkeren kan in de parkeergarage van het hotel. De kosten hiervoor bedragen € 10,- per dag. Parkeren aan de straat is gratis.

    Riu Costa del Sol in Torremolinos ****

    Een “clubhotel” in Torremolinos. De naam “club” heeft Riu inmiddels veranderd in de naam Fun4all, daaraan kun je het in de gidsen ook herkennen. Een levendig 24 uurs all inclusive hotel. Het hotel heeft meerdere zwembaden en een leuk kinderbad. Daarnaast heb je een uitgebreid animatieprogramma met ’s avonds professionele shows. Het hoofdcentrum van Torremolinos ligt op circa 2 kilometer, via de wandelpromenade loop je langs de vele winkeltjes, restaurants en bars naar het centrum.

    Sol House Costa del Sol in Torremolinos ****

    Trendy designhotel aan de wandelpromenade. Het hotel heeft meerdere zwembaden en een speciale rust-zone. De kamers zijn strak en modern ingericht.

    La Barranda in Torremolinos **

    Gezellig appartementencomplex op circa 400 meter van het strand en centrum. Dit appartementencomplex word gerund door een Nederlands stel. Zij hebben dit 1,5 jaar geleden overgenomen en zijn nu aan het investeren in de appartementen. Het verblijf is hier op basis van logies. De supermarkt ligt op loopafstand, bij de receptie kun je een karretje lenen om de boodschappen in mee te nemen.

    Het ligt aan een hellende weg, dit is circa 100 meter. Het appartementencomplex heeft ook meerdere trappen dus is niet geschikt voor mindervalide.

    Er is geen eigen parkeerplaats, je kunt een auto parkeren aan de openbare weg.

    Sol Principe in Torremolinos ****

    Heel groot familiehotel. Ze renoveren jaarlijks bepaalde delen, meestal gaan ze dan 1 of 2 maanden dicht zodat andere klanten er geen hinder van ondervinden. Het hotel heeft meerdere zwembaden en in het familiegedeelte ook een waterspuitparkje voor de jongere kinderen. Kidsclub bieden ze aan als er minimaal 10 kinderen in het hotel aanwezig zijn.

    MAC Puerto Marina in Benalmadena ****

    Het hotel is rustig gelegen maar wel direct aan het strand en de boulevard van Benalmadena. ’s Morgens hoef je geen handdoekje te leggen want er zijn genoeg ligbedden. Kinderen zijn welkom in dit hotel maar er zijn geen speciale voorzieningen voor kinderen. De eerste 6 drankjes in de minibar zijn gratis, daarna kun je het tegen betaling bij laten vullen.

    Nerja:

    Riu Monica in Nerja ****

    Eveneens een adults only hotel. Via de wandelpromenade loop je zo richting het centrum van Nerja. Aan de voor- en achterzijde van het hotel heb je al meteen gezellige restaurants en barretjes liggen. Overdag is er weinig tot geen animatie, ’s avonds is er dagelijks live muziek.

    Villa’s & Appartments Marina Turquesa in Nerja ****

    Dit appartementencomplex heeft hele ruime en grote appartementen. De 4-kamervilla’s hebben 2 badkamers en een ruime keuken met alles erop en eraan. Je verblijft hier op basis van logies. De supermarkt ligt om de hoek.

    Het hotel heeft geen eigen parkeerplaats, je kunt de auto parkeren aan de openbare weg parkeren.

    Het hoofdcentrum van Nerja ligt op 30 minuten loopafstand en de taxi kost ca. € 9,-. Het is ook mogelijk om met de bus naar het centrum te gaan, de bushalte ligt op ca.  100 meter.

    Marbella:

    TUI Suneo Cortijo Blanco in Marbella ***

    Een accommodatie die nog echt is ingericht in de Spaanse stijl. Het oogt heel sfeervol. De standaardkamers zijn klein en hebben een frans balkon. De superiorkamers zijn deels gerenoveerd, de slaapkamers zijn in de nieuwe stijl en de badkamers hebben nog een bad/douche combinatie. Deluxe kamers zijn volledig gerenoveerd.

    Het hotel heeft veel Engelse gasten, circa 55%. Bij een van de zwembaden is ook een uitgebreid animatieprogramma. Aan de achterzijde van het hotel ligt een apart kinderbad en hier is ook meteen de miniclub met een klein speeltuintje.

    Amara Marbella Beach hotel in Marbella ****

    Een luxe hotel, gelegen in het centrum van Marbella. Het hotel heeft een rooftop terras met een prachtig uitzicht over de stad. Er is een klein zwembad bij het hotel en je kan als gast van dit hotel gratis gebruik maken van de ligbedden op het strand.

    Estepona:

    Splashworld Playa Estepona in Estepona ****

    Een ruim opgezet resort met meerdere zwembaden. Bij het strand vind je het Splashworld gedeelte, dit is toegankelijk voor kinderen groter dan 1.20 meter. Voor de kleinere kinderen is er ook zwembad met kleine glijbaantjes en een waterspuitparkje. Ook in dit hotel komen veel Engelse gasten, circa 70%. Als je een keer iets anders wilt dan Turkije is dit zeker een goed alternatief.

    Terug naar overzicht