• Europa

    Sarigerme Turkije

    Sarigerme Turkije

    Dag 1, zondag 7 oktober 2018

    Robinson Club Sarigerrme is prachtig gelegen, het resort is ruim opgezet en er zijn ontzettend veel faciliteiten. De Robinson Club richt zich naast ontspannen en sport op tijd voor elkaar. Robinson staat voor: elke dag een nieuwe ervaring;  Actief & Inspireren, Ontspanning voor lichaam en geest, Tijd voor elkaar

    De gasten zijn overwegend hoger opgeleid en tussen de 30 en 50 jaar, koppels, single of met kinderen. Er komen gasten die gelijkgestemden willen ontmoeten en tijd met elkaar willen doorbrengen. De ene dag aan de bar met de een en de volgende dag weer gezellig met een ander aan de praat. De hoofdtaal is Duits omdat er overwegend Duitstalige gasten komen.

     De Robin’s vormen het hart van Robinson Club. Zij maken onderdeel uit van het animatie/recreatieteam, begeleiden sportactiviteiten, staan ten alle tijden voor gasten klaar en open voor een praatje.

    Dit resort is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Er zijn behoorlijk wat trappen en hoogte verschillen.

    De standaard kamers bevinden zich in het hoofdgebouw. De suites bevinden zich in een apart gebouw een stukje van het hoofdgebouw af. Er rijdt een golfkarretje van en naar het hoofdgebouw. De kamers zijn netjes en de zeezicht kamers zijn een echte aanrader. Sommige kamers beschikken over een heel klein balkon waar slechts 1 stoel oppast. 

     De faciliteiten liggen verspreid over het terrein. Er is een groot theater waar ’s avonds diverse shows worden opgevoerd. Het Yoga platform biedt mooi uitzicht op zee. Er is een zeilschool aanwezig.
    Met een vaarbewijs kun je er zelf op uit of je kunt tegen betaling een zeilcursus volgen, ca € 280,- voor 3 dagen.

    De lunch vindt buiten plaats, grenzend aan één van de zwembaden van Robinson Club Sarigerme.
    De lunch is van erg goede kwaliteit en er is volop keuze uit verschillende koude en warme gerechten, ook aan de vegetariërs is gedacht. ’s Avonds genieten we van een heerlijk diner. Het eten is voortreffelijk, veel keuze en goede kwaliteit. De eetzaal is groot en ongezellig, je kunt tegen een toeslag ook op een heel mooi buitenterras eten of van de specialiteitenrestaurants gebruik maken. Een echte aanrader is om ’s avonds romantisch te dineren tijdens de BBQ avond. Je zit dan met de voetjes in het zand op een romantisch gedekt tafeltje aan zee.

    Robinson Club Sarigerme TIP: Download de App van Robinson voor veel gedetailleerde informatie over het resort. Bekijk de website van Robinson voor kamer plattegronden, activiteiten etc. www.robinson.com

    Tijdens deze studiereis gaan we 3 concepten ontdekken; Robinson, TUI BLUE en TUI Magic Life.
    Er is maar één manier om de verschillende concepten te leren kennen; een hele dag meedraaien met het hotelconcept, beleven en ervaren.

    Dag 2, maandag 8 oktober 2018

    Vandaag gaan we naar TUI BLUE Sarigerme Park. In dit hotel hebben we genoten van een heerlijk, uitgebreid ontbijtbuffet. Het eten is heerlijk vers, gezonde smoothies, vers gebakken brood. Ook is er gedacht aan de veganisten. Zelfs koffiespecialiteiten, een aantal cocktails, verse sapjes en smoothies zijn van 07.00 tot 01.00 uur inclusief bij TUI BLUE.

    Een keer per verblijf geniet je van een barbecue in het strandrestaurant en één diner in het à la carte restaurant, vaker mag, maar tegen betaling, in de Welcome Lounge kun je 24 uur per dag genieten van koffie en thee, non-alcoholische drankjes en “Grab&Go” snacks; dit is op basis van selfservice Wanneer je bijvoorbeeld een dagje erop uitgaat kun je bijvoorbeeld een verse sandwich, fruit en drinken meenemen.

    De kamers zijn comfortabel ingericht en gerenoveerd, geen hoogbouw. Je kunt 2 dagen na boeking tot 2 dagen voor aankomst een preferentie inboeken via de plattegrond/prefered room. De kosten hiervoor zijn 5 euro per nacht per kamer.

     Er is een zeer uitgebreid BLUEF!t Park. We hebben onder begeleiding van een BLUEF!t guide en work-out gedaan. Eerst een stukje hardlopen door de mooie tropische tuin en rek en strek oefeningen om de spieren warm te maken. Daarna een circuittraining van 10 onderdelen waar we per onderdeel 30 seconden bezig waren. De  BlUEF!t guide let echt goed op of je de juiste houding aanneemt en geeft ook voor het starten een uitleg hoe alles werkt. Ook kan je aan de BLUEF!t guide vragen om een persoonlijk plan van aanpak qua sport en voeding. Je hoeft echt geen geoefende sporter te zijn om hieraan te kunnen deelnemen. Het is voor iedereen te doen op zijn of haar eigen tempo. Hierna was er gelegenheid om ons op te frissen om daarna gezamenlijk naar de lunch te gaan. Dit was in het Beach restaurant van TUI BLUE. Ook dit buffet was weer zeer goed met veel keuze en vers eten en een mooie ligging aan het strand!

    Het diner vindt plaats in het hoofdrestaurant van TUI BLUE Sarigerme Park en ook dit was uitstekend en van hoge kwaliteit.

    Weetjes over TUI BLUE Sarigerme Park:

    Tui Blue: Individueel – Ontwerp je eigen vakantie, Authentiek – Ontdek je bestemming, Ervaringsrijk    Breng lichaam en geest weer in balans 

    Gasten die in TUI BLUE Sarigerme Park verblijven zijn vaak individuele reizigers die ook de omgeving willen verkennen, maar wel van comfort houden. Ze willen gezond eten en kunnen sporten tijdens de vakantie.

    TUI BLUE TIP: Download de App van TUI BLUE voor veel gedetailleerde informatie over het resort, activiteiten en excursies. Het is tevens mogelijk om afspraken in te plannen met de TUI Blue Guide.

    BLUEf!t: persoonlijk sportprogramma en maaltijdplan. Het is altijd onder begeleiding van een BLUEf!t Guide, ze zijn speciaal opgeleid en geven ook persoonlijk advies.

    In de lounge staan een aantal I-pads waar je veel informatie kunt vinden over het park en waar je excursies kunt reserveren.

    Per dag krijg je één strandlaken, wil je deze dezelfde dag omwisselen voor een nieuw exemplaar dan betaal je een kleine vergoeding. Prima beleid in verband met het milieu!

    Op 10 minuten loopafstand ligt het centrum van Sarigerme. Het bestaat uit 1 lange straat met heel veel winkels en een paar restaurants. 

     Dag 3, dinsdag 9 oktober 2018

    Vandaag gaan we op excursie! 

    Eerste hebben wij genoten van een heerlijk ontbijt in Robinson Club Sarigerme, het ontbijt was op eigen gelegenheid. Heerlijk buiten op het terras met uitzicht op zee. 

    We vertrokken met de bus richting Dalyan waarna wij met een kleine boot vertrokken richting de modderbaden. Nadat iedereen zich had ingesmeerd met modder was het tijd om af te spoelen en te genieten van het warme zwavelbad. Alhoewel de geur niet erg lekker was (lees rotte eieren), zag iedereen er 10 jaar jonger uit.  Nadat iedereen weer is opgefrist stapten wij weer op de boot om naar een restaurant te gaan voor de lunch. Eenmaal aangekomen bij het restaurant hebben wij genoten van een goed bereide lunch en een koud drankje. 

    We zijn met de boot naar het prachtige strand van Dalyan, Iztuzu beach gevaren. Onderweg genoten van de mooie natuur en koningsgraven. We zijn een uur op het strand geweest en hebben lekker van het zonnetje en de zee kunnen genieten. Daarna zijn we nog even het centrum van Dalyan in geweest. Dalyan is een sfeervolle plaats met veel restaurants en winkels.Aan het begin van de avond waren wij weer terug in Robinson Club Sarigerme.  Tijd om ons klaar te maken voor de White Party! De ene week is er een white party en de andere week een black party. In de app is terug te vinden welke party wanneer plaatsvindt. Voordat het feest losbarstte hebben wij heerlijk gegeten op het prachtige strand. Er was een feestelijke en heerlijke BBQ georganiseerd. Hierna was het feest. Er is tot in de late uurtjes gedanst en geproost op deze mooie reis! 

    Dag 4, woensdag 10 oktober 2018

    Vandaag maken we kennis met TUI MAGIC LIFE Sarigerme, het is rustig gelegen in een prachtig natuurgebied.  In de ruime lobby bevindt zich een grote zitruimte met loungebanken gemaakt van bamboe en aangekleed met witte katoenen zitkussens. Het plafond in het midden van de zitruimte is van glas, zodoende wordt er veel lichtinval gecreëerd. Er is ook een vijver aangelegd met daaromheen exotische planten, het stromende water op de achtergrond zorgt voor het ultieme vakantie gevoel. 

    De uitgebreide lunch in het buffetrestaurant is in een gezellige ruimte.

    Het hotel is niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn.

    Voor de volwassenen is er een adults only buiten in de tuin lounge gedeelte, tevens ook een aparte adults only zwembad en lig gedeelte. Voor de kinderen is een kleine kinderboerderij en een miniclub. De mogelijkheid tot het kijken van een film buiten in de open lucht als het theater biedt voor oud en jong de avond entertainment. Er wordt heel veel aan sport en activiteiten aangeboden zowel op het complex als aan het strand. Dit alles kosteloos van fitness, tennis, aerobics ,tot windsurfen en zeilen licentie verplicht , maar bijv. duiken is tegen betaling. Voor de vakantieganger is per verblijf kosteloos 3 x waterskieën, wakeboarden of monoskieën of 2 x bananenboot per dag mogelijk. Voor elk wat wils, het kan de hele dag door. Via de Magic Life app is dagelijks te zien wat en hoe laat de activiteiten en evenementen zijn. Het strand is een langgerekt zandstrand met volop strandstoelen en parasols. Er is een beachbar met heerlijke loungestoelen. Er is een dakterras welke een prachtig uitzicht biedt over de baai en het tegenover gelegen eiland Baba, waar men naar toe kan varen of zelfs zwemmen. De gangen in het hotel hebben een oud tapijt. Het staat op de planning om het tapijt te vervangen voor iets anders.  In de kamers is er wel laminaat, ook fijn voor degenen met een huisstofmijtallergie. De kamers hebben een frisse uitstraling met neutrale kleuren. De badkamers zijn niet heel ruim, maar wel keurig en schoon. Wil je iets meer privacy, dan is er keuze uit de bungalows, deze zijn midden in de natuur gelegen. De bungalows liggen verspreid op de heuvels, om er te komen moet je flink wat trappen beklimmen.

     In de avond hebben we in het buffet restaurant gegeten, het eten was prima maar de kwaliteit was iets minder dan bij Robinson Club of bij TUI Blue. Na het diner door de prachtige tuin, trappen af naar het theater voor de musical met als thema “Broadway”.

    TUI MAGIC LIFE TIP: Download de App van TUI MAGIC LIFE voor veel gedetailleerde informatie over het resort, activiteiten en excursies.

    Magic Life: Where magic happens,  ultieme All inclusive club vakantie, biedt het meest uitgebreide entertainment-en sportactiviteitenprogramma, afhankelijk van (individuele) resort biedt hoogtepunten voor families, koppels, singels en vriendengroepen

    Dag 5, donderdag  11 oktober 2018

    Ontbijt op eigen gelegenheid en genieten van het heerlijke uitgebreide ontbijtbuffet in Robinson Club.

    Na een heerlijke lunch hebben we om 14.30 uur de keuze uit 3 sportactiviteiten. Je kan meedoen met yoga op een platform met uitzicht op zee, beach volleybal of een functional work out. Deze laatste heb ik zelf gedaan. Tijdens 45 minuten krijg je een circuit van 10 oefeningen die je gedurende 40 seconden doet en dan door naar de volgende oefening. Na een warming up mag je touwen laten golven, buikspieren uitdagen, rennen, springen, planken enz. Deze ronde doe je 2 maal en als afsluiting nog een cooling down. ’s Avonds staat er een galadiner op het programma, dit wordt elke week gehouden op donderdagavond. Na het diner is er show, de show van de avond heet Falco en de hoofdrol wordt vertolkt door de General Manager zelf. Na afloop komen alle spelers en dansers nog op het podium bij de bar en kunnen er nog foto’s genomen worden. Het terras is omgebouwd tot een dansvloer, compleet met Dj-booth.

    Dag 6, vrijdag 12 oktober 2018

    Helaas is het tijd om weer terug naar Nederland te vliegen. Na een hele leerzame en unieke studiereis kunnen we op deze ochtend nog genieten van het zeer uitgebreide ontbijtbuffet van Robinson Club Sarigerme. Na het ontbijt checken we uit en gaan we met de bus naar de luchthaven van Dalaman. We vliegen terug met een Boeing 737 in de economy class.  

    Terug naar overzicht