• AziĆ«

    Sri Lanka 2017

    Sri Lanka 2017

    Sri Lanka, ook wel het gezegende eiland genoemd heeft werkelijk een heel bijzondere indruk op ons gemaakt. Het biedt zoveel afwisseling! Zo kun je genieten van de prachtige natuur, safari’s maken, cultuur snuiven en ook nog eens van mooie stranden genieten.

    De studiereis hebben we gemaakt met prive chauffeur! Een absolute aanrader om zo deze parel in de Indische Oceaan te verkennen.
    Sri Lanka; een prachtige bestemming; voor een eerste kennismaking met Azië maar ook voor ervaren Azier gangers. Ook erg mooi om na een rondreis de reis te eindigen op de Malediven. Een prachtige combinatie waarbij de laatste paar dagen de reis rustig verwerkt kan worden op een van de hagel witte stranden.

    De afwisseling van deze bestemming is echt heel bijzonder. Zo kun je genieten van prachtige natuur, mooie stranden, wild spotten, verschillende geloven met de daarbij horende tempels en kun je ook heel actief zijn door bijvoorbeeld te raften!

    Hoe zag ons dag tot dag programma eruit?

    23 september
    We vliegen met Emirates vanuit Dusseldorf met overstap in Dubai naar Colombo.
    Fantastische maatschappij met prima service aan boord en ook prima zitplaatsen. Iedereen heeft een eigen schermpje waardoor je zelf kunt kiezen of je een film wilt kijken of liever muziek luistert of een spelletje speelt.

    24 september 2017
    Na aankomst op de luchthaven  wacht de chauffeur ons op in de aankomsthal.
    Hier hebben we direct op de luchthaven de lokale munteenheid, de Sri Lankaanse rupees, uit de ATM machine gehaald. Ook hebben we een Sri Lankaanse sim-kaart aan geschaft (Dialog is de beste), zodat we goedkoop naar Nederland kunnen bellen; voor Rs. 299 extra hebben we 2 Gb data.
    We gaan op weg naar ons eerst overnachtingsadres. Wat een chaotisch verkeer. Zelf rijden wordt echt afgeraden en nu ervaren we zelf dat dit echt niet te doen is. 

    Cisrca 15 kilometer vanaf Negombo, in het gehucht madampella ligt een klein paradijs, genaamd Nature View Tent resort. We logeren in een van de 4 luxe tenten met eigen badkamer en uitzicht op een rijstveld. Het is een eenvoudig verblijf maar een heel leuke manier om van de lange vlucht bij te komen. Er is de mogelijkheid de omgeving te verkennen op de mountainbikes of op de elektrische huurscooter. De gastvrouw van het verblijf maakt ook graag met de gasten een wandeling door het dorp. in het dorpje tref je een aantal vormen van huisvlijt aan, de bewoners laten je graag kennismaken met de locale huisvlijt.

    25 september
    Madampella
    Sigiriya

    Op weg naar Sigiriya komen we een spat bij het Pinnawela Olifanten Weeshuis. Hier  worden baby olifantjes opgevangen, die verstoten zijn door hun moeder en olifanten met een handicap. Op een oppervlakte van 10 ha. leven deze olifanten. Twee keer per dag gaan ze naar de Ma Oya rivier om een bad te nemen. Door de toeristische winkelstraat lopen ze, onder begeleiding, naar de rivier. Een foto maken met een olifant kan meestal geregeld worden met de olifantenbegeleider (fooi). Ontzettend mooi om te zien hoe de olifanten genieten van het badderen in de rivier!

     

    Tijd voor de volgende stop.  de Dambulla Grotten Tempel bestaat uit meer dan 80 grotten, waarvan 5 grotten het meest interessant zijn. In de grotten vindt je beelden en schilderingen over het leven van Boeddha, maar ook van de Hindoe goden Vishnu en Ganesh. In 1 van de grotten bevindt zich een 14 meter, uit de rotswand gehouwen, liggend beeld van Boeddha. De klim erheen voert of via tientallen trappen of via een hellende weg; het is absoluut de moeite waard en op de weg naar boven kom je allerlei aapjes tegen.

    Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Habarana. We worden per ossenkar naar het meer vervoerd. Hier stappen we in een bootje en gaat het meer op. Geniet van de natuur, de vogels en de stilte. Daarna maken we een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje en worden we met de tuktuk weer terug gebracht naar het begin punt.

    Na deze prachtige dag komen we aan bij ons hotel in Sigiriya.
    Sigiriya is een goede uitgangslocatie om de “culturele driehoek te bezoeken.
    Het dorpje heeft niet echt een kern, maar er zijn diverse goede hotels in de omgeven.

    26 september
    Sigiriya
    Trincomalee Sigiriya
    Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka. Het heeft de mooiste stranden van Sri Lanka. Door de Tamil onrust is dit gebied lange tijd niet toegankelijk geweest voor toeristen, maar nu genieten vele mensen van dit mooie stukje Sri Lanka.Je kunt er uitstekend zwemmen, snorkelen en duiken.  We gaan met een boot naar het eiland Pigeon Island dat bekend staat om de prachtige onderwater wereld. Je kunt hier fantastisch snorkelen. Vanuit Trincomalee wordne ook diverse andere boottochten aangeboden; bijvoorbeeld walvis en dolfijn boottochten.

    27 september
    Sigiriya
    Kandy
    Wanneer je goed ter been bent, dan is een beklimming van de Sigiriya Lion Rock is een must. Het is een 180 meter hoge hoge rots, van een overleden vulkaan. Koning Kasyapa heeft in de 5de eeuw op het plateau een paleis gebouwd. Restanten van het paleis met de bijgebouwen en de badruimte zijn nog steeds te zien. Via heel veel trappen ga je naar boven, waarbij je langs de wereldberoemde fresco’s komt. Vanaf de top heeft u een adembenemend uitzicht over de tuinen en de omgeving. Aan te raden is om deze beklimming samen met een gids te doen; deze vertelt het prachtige verhaal!

    Matale ligt tussen Dambulla en Kandy. De stad is bekend om zijn landbouw, rubber, thee en kruiden. We bezoeken één van de vele kruidentuinen en krijgen een rondleiding en krijgen veel uitleg over de diverse kruiden en de werking hiervan.
    Het klimaat en de grondsoort is uitermate geschikt voor de groei van kruiden.
    Kaneel, gember, vanille, peper, cardamo en nog veel meer kruiden zult u aantreffen.

    Kandy is na Colombo de drukste stad van Sri Lanka.
    Het de hoofdstad van Sri Lanka geworden totdat nadat de Engelsen in 1815 het bewind gingen voeren. Tegenwoordig is Colombo de hoofdstad.
    Het is de moeite waard om het centrum te bezoeken, maar doe het wel wandelend; er is namelijk veel verkeer, waardoor het niet opschiet de stad per auto of per tuktuk te gaan verkennen. De pastry shop van het Queens hotel is goed betaalbaar en de moeite waard om een lunch te nemen. Loop vandaar uit ook het hotel in en proef de koloniale sfeer van het hotel. Grootste bekendheid van de stad is De Tempel van de Tand; hier wordt, een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283 is deze tand in Sri Lanka. Drie maal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn. Absoluut een must om deze tempel te bezoeken. Na dit bezoek gaan we een lokale dansuitvoering bekijken; een toeristische show maar zeker de moeite waard.

    28 september
    Kandy
    Ella

    Nuwara Eliya of ook wel genoemd klein Engeland, ligt in een dal op een hoogte van 1.884 meter. Rondom de stad zijn veel theeplantage, welke in de 18de eeuw door de Engelsen aangelegd zijn. Door de gematigde temperatuur van tussen de 10 en 20 graden, was dit een prima woon –en werkklimaat voor de Engelsen. Nog steeds staan er huizen in de Engelse koloniale bouwstijl. Veel van de grote huizen doen nu dienst als hotel of guesthouse. 
    Natuurlijk brengen we een bezoek aan een theeplantage en theefabriek. In de rondleiding zien we hoe de thee geplukt en verwerkt wordt. Uiteraard gaan we de thee ook proeven en kopen we daarna deze heerlijke thee in het winkeltje bij de fabriek. 
    We worden naar het station in Nanu Oya gebracht, circa 8 kilometer buiten Nuwara Eliya. Met de trein reizen we naar Ella (ca. 60 km, maar de reistijd is 3 á  4 uur). Onderweg genieten we van het natuurschoon en de theeplantages. Er wordt beweerd, dat deze treinreis tot één van de mooiste ter wereld behoort.
    In Ella staat onze chauffeur ons weer op te wachten om ons naar het hotel te brengen.
    Het meest bijzondere is om 2e klasse te reizen aan de linkerkant in de trein; de ramen kunnen open waardoor je hele mooie foto's van het prachtige landschap kunt maken.

    29 september
    Ella
    Udawalawe
    Vandaag gaan we een prachtige jeepsafari maken! Door de vele open vlaktes in het Udawalawe National Park, heeft men t.o.v. de andere Nationale Parken, de grootste kans ons wild te spotten. we gaan dit park verkennen per 4x4 drive Jeep. We zien  diverse kuddes olifanten, krokodillen, apen en verschillende vogel soorten.  Werkelijk fantastisch om dit mee te maken!

    30 september
    Udawalawe
    Airport
    Vandaag rijden we met een stop in Mirissa, Galle fort en Hikkawduwa naar Negombo, waar we in het Camelot Beach hotel ons kunnen opfrissen
    en de maaltijd kunnen gebruiken, waarna onze chauffeur ons naar de luchthaven brengt en er helaas een einde is gekomen aan deze fantastische reis!

    Waar op te letten bij het reizen naar Sri Lanka?
    Bij een bezoek aan de tempels dienen schouders en knieen bedekt te zijn.
    Het paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij thuiskomst en er dient vooraf een visum gekocht te worden. Neem voldoende luchtige kleding mee. Het is niet verstandig om water uit de kraan te drinken maar hiervoor flessen water te kopen. Deze staan ook op de meeste hotelkamers.

    Emirates ervaring
    Emirates is een zeer goede luchtvaartmaatschappij die vluchten vanuit zowel Amsterdam als Düsseldorf aanbiedt. Alle vluchten gaan via Dubai naar andere bestemmingen wereldwijd.
    Bij Emirates kan er op de vlucht, vaak tegen betaling, stoelen geboekt worden. Heel handig is om vooraf de app te installeren zodat je op die manier alle gegevens van de vlucht kunt zien en ook bericht krijgt over de stoelreservering en online incheck.
    Tijdens de vlucht worden meerdere keren een maaltijd en consumpties aangeboden.
    Het viel me op dat de stoelen voldoende beenruimte aanbieden en door de eigen schermpjes kan iedereen zelf de entertainment regelen.

    Terug naar overzicht