Reisbureau
Vice Versa

 • Azië

  Jordanie 2017

  Jordanie 2017

  Jordanië:

  In nog geen 5 uur vliegen kom je terecht in een totaal andere wereld; Jordanië! Ik ben verkocht; Jordanië is een must voor iedereen! Juist in deze tijd van onrust in het Midden-Oosten kiezen reizigers niet snel voor deze bestemming, maar juist nú is het prachtig om deze bestemming te ontdekken. Het is er veilig, afwisselend en je voelt direct de rust en gemoedelijkheid van het land! Ik vertel je er graag alles over.

  De historie van dit land is immens. Door het maken van een groepsrondreis, singlerondreis of een individuele rondreis met privéchauffeur leer je het land echt kennen! De gidsen kunnen je namelijk veel vertellen over alles wat er hier gebeurd is. Zelf kom je nooit zoveel te weten. Het is indrukwekkend wat dit land allemaal doorstaan heeft, wat er aan historie te vinden is en hoe er op dit moment wordt geleefd. Het is een optimale combinatie van natuur, historie, cultuur en afwisseling.

  De hoofdstad Amman heeft veel te bieden en is eigenlijk altijd het startpunt van je rondreis.

  Het centrum heeft een oud deel met onder andere het bekende amfitheater en de citadel, maar ook een nieuw deel met de Boulevard. Er is voor ieder wat wils.

  Vanuit Amman kun je ook prima een bezoek brengen aan Jerash; een oude stad welke volledig is opgegraven. Zeker de moeite waard om deze prachtige ruïnes te zien en hier kun je wel een paar uur rondwandelen.

  Na Amman trek je meestal naar het zuiden. Je komt dan langs Mount Nebo. Volgens de bijbel is dit de plaats waar Mozes uitkeek over het Beloofde Land; het gebied waar hij jarenlang heeft gewandeld. Prachtig! Leuk is het om te weten dat dit een heilige plaats is voor zowel de Joden, de Christenen als de Moslims. Er zijn zoveel overeenkomsten tussen deze geloven. Bij Mount Nebo is ook een kerk met mooie mozaïekvloeren en het uitzicht is schitterend.

  Voordat je in Petra aan komt kun je nog een bezoek brengen aan een aantal natuurgebieden, bijvoorbeeld Wadi Mujib. Dit is een uitgestrekte Vallei waar je kunt hiken, wandelen en bergbeklimmen. Het is ook mogelijk om de Wadi Mujib vanuit de Dode Zee te bezoeken wanneer je daar een vrije dag hebt. Ook Dana is een bezoek meer dan waard. In dit natuurreservaat vind je kalksteen, zandsteen en graniet. Het is bijna niet te geloven dat er zoveel verschillende gebieden en landschappen te vinden zijn in een land als Jordanië.

  Vervolgens kom je aan in Petra; een van de zeven wereldwonderen en ookwel de Verborgen Stad genoemd. Dat het een van de wereldwonderen is, is natuurlijk niet voor niets! Vanaf het eerste stuk ben je al verkocht. Petra was de Griekse naam van de hoofdstad van het volk de Natabeeërs. De stad is gelegen in een kloof in de heuvels en is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt. Vrijwel alle gebouwen die er ooit stonden, zijn nu ruïnes.

  Je loopt eerst ca. 2 km naar de schatkamer. Dit is het bekendste deel van Petra wat je overal op foto’s ziet. Dit is echter nog lang niet alles. Wanneer je verder loopt, kom je terecht in een deel dat nog groter en indrukwekkender is. Er is een mooie route (let op: je moet wel 850 trappen op..) naar de Monestry boven op de berg. Er zijn nog een aantal andere routes welke je kunt lopen. De wandeling langs de koningsgraven is ook een aanrader. Vanuit daar heb je een prachtig uitzicht over een deel van Petra.

  Het gekke is dat Petra inderdaad een verborgen stad is. Wanneer je vanuit een berg over het dorp Petra kijkt, zie je nergens iets terug. Enkel het wandelpad naar de eerste kloof is de zien, de rest ligt verscholen tussen de rotsen. Logisch dus dat het jaren heeft geduurd voordat deze plek ontdekt werd.

  Bij de ingang van Petra zit een leuke bar; The Cave Bar. Volledig in een grot gelegen, je hebt er betaalbare drankjes (voor Jordaanse begrippen) en er hangt een gezellige sfeer.

  Na de drukte van Petra ga je genieten van rust in de bekende Wadi Rum Woestijn. Dit is de grootste Wadi (vallei) van Jordanië. Het nieuwe Desert Sand Camp is een sfeervol kamp met ruime tenten en goed personeel. Het is echt een aanrader om hier te verblijven. Het kamp ligt namelijk midden in de woestijn en niet aan de hoofdweg zoals de meeste bedoeïnenkampen. De eigenaar Bas heeft dit zelf ontworpen en staat achter zijn product. De maaltijden zijn heerlijk, de 4-wheeldrive excursie is erg leuk (verlening van de excursie is aan te raden!), de zonsondergang is prachtig en de tenten zijn vrij luxe voor wat je zou verwachten; matrassen, dekens, kussens, alles is aanwezig.

  Na de Wadi Rum woestijn is het tijd om te gaan ontspannen in Aqaba. Deze plaats aan het water is geen standaard badplaats. Er is geen lange boulevard met winkeltjes en terrasjes. Een deel van de stranden is enkel geschikt voor de Nomaden. Je mag er als toerist wel bij gaan liggen, maar dit wordt lang niet altijd gewaardeerd. Voor toeristen zijn er andere stranden, maar natuurlijk ook de zwembaden bij de hotels. Maak een ontspannen boottocht, ga snorkelen en je bevindt je dan op het water tussen Israël, Egypte, Saoedi-Arabië en Jordanië. Het centrum van Aqaba bestaat voornamelijk uit souks en lokale winkels. Er zijn weinig toeristenwinkels te vinden. Ook is er een prachtige moskee in het centrum van Aqaba welke zeker een bezoek waard is!

  De laatste stop is niet de minst bijzondere; de Dode Zee! Dit is het laagst gelegen meer van de wereld! Vanwege het hoge zoutgehalte blijf je altijd drijven. Even wennen omdat je je over moet geven, maar daarna is het heerlijk ontspannen. Eerst even dobberen, dan je lichaam helemaal insmeren met modder, laten intrekken en vervolgens alles er weer af spoelen in de Dode Zee. Je voelt je helemaal ontspannen. Vanwege het hoge zoutgehalte leven er geen dieren in het water. Reizigers met een huidaandoening gaan graag naar deze plaats omdat het een helende werking heeft. Omdat je niet de hele dag in het zoute water kunt blijven liggen (slecht voor je huid), is het fijn om je dag af te sluiten aan het zwembad van je hotel. Natuurlijk kun je ook nog naar een van de winkeltjes of de shopping mall in het centrum bij de Dode Zee.

  Vanuit de Dode Zee kun je ook een bezoek brengen aan de doopplaats van Jezus, waar hij door Johannes de Doper werd gedoopt. Dit is in de zee de Jordaan, welke door de Jordaanvallei in de Dode Zee stroomt. Voor dit bezoek heb je ongeveer 3 uur nodig, zo groot is het.

  Na deze prachtige rondreis is het nog ongeveer 1 uur rijden naar de luchthaven van Amman. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om nog een aantal nachten in Amman te blijven als afsluiting.

  Pluspunten Fox Verre Reizen:

  • Systemen met oordoppen zodat je ook op afstand alles kunt volgen. Iedereen krijgt een eigen systeem. Het is namelijk te druk om telkens met een groep te moeten wachten voordat iedereen het kan verstaan. Nu krijg je alles mee en wandel je toch in je eigen tempo.
  • Reisleider Karim is een topper (zowel groepsreizen, singlereizen en individueel indien dit in zijn agenda past). Ik probeer het voor je te regelen!
  • Het nieuwe tentenkamp in Wadi Rum is top en in de middle of nowhere gelegen. Niet aan de grote weg zoals bijna alle andere kampen, maar echt het gevoel alsof je alleen op de wereld bent.

  Terug naar overzicht