• Noord-, Midden Amerika en Carribean

    Studiereis Dominicaanse Republiek

    Studiereis Dominicaanse Republiek

    Dominicaanse Republiek 27 november t/m 2 december 2017

    Een waar paradijs! De ideale bestemming als je een zon, zee en strandvakantie zoekt. Met een gemiddelde temperatuur van 26 tot 30 graden en een zacht verkoelend briesje is het hier altijd zeer aangenaam. 

    Ik vloog met de Dreamliner van TUIfly naar Punta Cana. Bij de dreamliner heb je meer ruimte in het toestel en heb je een personal entertainment system in de stoel voor je. Vliegen in de comfort-klasse is een aanrader! Je hebt toch net wat meer ruimte. Gedurende de vlucht kreeg ik een maaltijd, snack en non-alcoholische drankjes aangeboden. Aangekomen op Punta Cana proef je meteen de Caribische sfeer. Bij de douane koop je voor 10 euro (contant en gepast meenemen per persoon) een toeristenvisum. 

    Punta Cana is de grootste badplaats van het eiland met veel luxe hotels, voor iedereen is hier een perfect hotel te vinden. Vanuit Punta Cana is het erg leuk om de excursie Saona Dominica Authentica te maken! Een absolute aanrader want je komt in een paradijs!

    Je vaart naar het allerlaatste strandje op dit eiland. Dit strandje kun je alleen per speedboot bezoeken. Zou je namelijk met de catamaran gaan, dan duurt dit veel te lang. Ik dacht dat de stranden en de zee bij Punta Cana al mooi waren, maar het kan blijkbaar nog mooier! Je komt al heel vroeg aan op het strandje; dan kun je ook genieten van de rust die er heerst. Later komen er steeds meer speedboten bij.. 

    Vervolgens bezoek je het enigste dorpje op dit eiland, Mano Juan en geniet je van de lunch bij een lokaal restaurant. Daarna heb je nog de tijd om een paar toeristenwinkels te bezoeken, te spelen met de kinderen op dit eiland of een spelletje beachvolleybal te doen.

    De laatste stop van de dag is bij the natural pool. Het water is hier zo helder en je kunt er zelfs zeesterren zien. Onder het genot van het lokale drankje, Cuba Libre, geniet je van de prachtige omgeving! Wat een fantastische dag..

    hotel Riu Republica

    Dit is het nieuwste Riu hotel in Punta Cana en het hotel waar ik ben verbleven. Een heel groot, mooi gerenoveerd, adults-only hotel welke sinds 25 november geopend is. Een schitterend zandstrand voor het hotel en de zee is helder! Er staan op het strand weinig palmbomen, dus is er weinig schaduw. Het is vrij uniek dat er in een adults-only hotel glijbanen gebouwd zijn, maar geloof me; ze zijn echt leuk en er zijn altijd volwassenen die aan het glijden zijn! 

    Ook heb ik vijf andere RIU-hotels mogen bekijken. Deze vijf Riu hotels in Punta Cana liggen allemaal bij elkaar en afhankelijk van in welk hotel je verblijft kun je gebruik maken van diverse faciliteiten van het andere hotel. Tussen Riu Palace Punta Cana en Clubhotel Riu Bambu ligt een gezellig winkelstraatje. Dit vind je ook tussen Riu Palace Macao en Riu Palace Bavaro/Riu Naiboa. In dit straatje bevindt zich de disco.

    Het eten bij de Riu hotels is van zeer goede kwaliteit. De hotels hebben veel à-la-carte restaurants en bij de meeste hoef je dit vooraf niet te reserveren. Het personeel is enorm vriendelijk en behulpzaam. De stranden zijn hier ook prachtig. De medewerkers van het hotel zorgen ervoor dat er weinig zeewier ligt en het dus schoon blijft. Bij deze stranden staan veel palmbomen dus er is genoeg schaduw te vinden.
    Slaap je in een van deze hotels dan mag je gebruik maken van het Splash Water World gedeelte, dat ligt in de buurt van Riu Naiboa.

    Riu Palace Punta Cana

    Groot hotel in koloniaanse stijl. Het hotel is toe aan renovatie en zal daardoor van april t/m juni 2018 volledig gesloten zijn. De foto’s zien er veel belovend uit.

    Clubhotel Riu Bambu

    Een echt “club” hotel, dus veel vertier en vermaak de hele dag door. Voor de kinderen heb je een speciaal kinderbad met kleine glijbaantjes welke bij de kidsclub ligt.

    Riu Palaca Macao

    Een adults only hotel wat veel rust uitstraalt. Op verschillende plekken is er wel vertier maar niet zo grootschalig als bij bijvoorbeeld het Riu Bambu.

    Riu Naibao

    Dit hotel ligt op circa 300 meter van het strand. Kleinschaliger ten opzichte van de andere Riu hotels hier. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maar één groot zwembad. De kamers zijn wat verouderd maar nog in prima staat.

    Riu Palaca Bavaro

    Wederom een groot, ruim opgezet complex. De villa’s liggen in het adults-only gedeelte. Het hoofdgebouw is voor families. De juniorsuites hebben een bubbelbad in de kamer staan.

    Naast de RIU-hotels zijn er uiteraard nog veel andere hotels. Ik heb nog drie verschillende keten-hotels bezocht, waardoor ik goed kan adviseren wat de verschillen zijn.

    Ifa Villas Bavaro Resort & Spa

    Dit hotel is opgedeeld in 2 gedeeltes, hotel en villa’s. In het hotelgedeelte is nog niet alles gerenoveerd. Het is een ruimtelijk en rustig opgezet complex. Let op: de hotels hebben geen liften. In het villa gedeelte liggen de kamers heel rustig. Hier zit een bar (enkel in de namiddag geopend) met daaromheen 4 jacuzzi’s. Golfkarretjes rijden de gehele dag over het complex om je van plaats naar plaats te brengen; de afstanden zijn namelijk erg groot! Er is een shoppingcenter in directe omgeving waar je zelf naartoe kunt lopen.

    Bavaro Princess All suites Resort Spa & Casino

    Dit is een groot en luxe resort. Inmiddels zijn 4 van de 5 blokken gerenoveerd. De kamers hebben geen uitzicht op zee. Er is een mooi strand voor de deur en rondom de palmbomen zijn hopen zand neergelegd. Dit heeft te maken met de orkaan van afgelopen zomer. Ook hier rijden golfkarretjes over het complex.

    Sensatori Resort Punta Cana

    Een prachtig luxe resort. Het resort vormt samen met Hotel Nickelodeon Punta Cana  één geheel. Hotel Nickelodeon is niet boekbaar op de Nederlandse markt, maar deze kunnen wij wel aanbieden via de Duitse markt!

    De kamers zijn modern en luxe ingericht. Er zijn veel verschillende à-la-carte restaurants en deze hebben allemaal verschillende thema’s. Bezoek ook de speciale koffiebar! Overdag is het rustig op het park en in de avond is er een groot theater met professionele shows.

    Je kunt gebruik maken van het waterpark van het Nickelodeon gedeelte. De kosten zijn     $ 28,00 per volwassenen en $ 14,00 per kind vanaf 3 jaar. Verblijf is dan ook op basis van all-inclusive.

    Splashworld Memories Splash Punta Cana en Royalton Punta Cana

    Deze 2 resorts bij elkaar, maar beide met eigen faciliteiten.

    Splashworld ligt achter het Royalton, waardoor de afstand naar het strand ca. 600 meter is. Je kunt hier met een golfkarretje naar toe. Er is een speciaal stuk gereserveerd op het strand voor Splashworld gasten. Splashworld heeft vele glijbanen, waaronder een speciaal gedeelte voor kinderen onder de 1.20 meter. Erg leuk met kinderen dus!

    Royalton heeft meerdere type accommodaties, welke verdeeld zijn over diverse zones. Verblijf je bijvoorbeeld in de zones Diamond Club en Hideaway, dan geniet je van een apart zwembad, een aparte bar en een eigen incheckbalie. Deze faciliteiten zijn afhankelijk van de zone waarin je verblijft.

    Verblijf je in de gewone zone, dan heb je dus zones waar je niet naartoe kunt gaan. De luxe kamers zijn erg ruim ingericht en je mag gratis gebruik maken van het Splashworld.

    Daarnaast kun je op de Dominicaanse Republiek nog een aantal mooie excursies maken welke echt de moeite waard zijn:

    • - Santa Domingo Exclusive: Treed in de voetsporen van Columbus en ontdek deze prachtige stad met haar gigantische bouwwerken, monumenten en koloniale wijken.
    • - Terracross Cave Tour: Met een Terracross zoef je langs dorpjes op het Dominicaanse platteland! Onderweg bezoek je een biologische boederij en een Indianencenote (een grot met kristalhelder water waar je kunt zwemmen).
    • - Canopy Tour: 8 ziplines in het Anamya-gebergte. Met 15 platforms en 2100 meter kabel ben je omringd door een prachtig berglandschap.

    Kortom; maak een prachtige reis naar een waar paradijs met hele mooie hotels! Ik kijk graag samen met u welke hotel het beste past bij uw wensen!

    Terug naar overzicht