• Europa

    Turkije!

    Turkije!

    Studiereis Turkije: 27-31 mei 2016

    Turkije: mei 2016

    Anne van Houdt bezocht Turkije in mei 2016 en het is een fantastische bestemming. Er is veel te zien, de prijs-kwaliteitverhouding is super, de all inclusive formules zijn uitgebreid, de medewerkers zijn overal enorm vriendelijk en het is veilig! Steun de lokale bevolking en aarzel niet om naar deze prachtige bestemming af te reizen. En huur vooral een auto om de hele omgeving te gaan ontdekken op eigen gelegenheid.

    Een fijn weetje om mee te beginnen is dat Antalya tussen de bergen ligt. Aan het eind van de vlucht is het dus normaal om wat turbulentie te hebben. Dan ben je er in ieder geval op voorbereid.

    Voor Turkije is een visum verplicht. Bij aankomst op de luchthaven wordt je visum gecontroleerd. Deze dien je vooraf aan te vragen via het internet. Je krijgt een stempel in je paspoort en dan kun je doorlopen naar de bagage.

    Belek is geschikt voor reizigers die vrij dicht bij de luchthaven willen verblijven, geen groot centrum nodig hebben en eventueel ook van golfen houden. In de directe omgeving zijn namelijk zeer veel golfbanen te vinden.

    De topper hier is het Paloma Grida Resort. Dit resort is zeer ruim opgezet, waardoor je geen massa gevoel krijgt. Het is gebouwd als een soort bungalowpark met huisjes en veel groen. Houdt er rekening mee dat de balkons van de kamer erg klein zijn. Verder beschikt het resort over alles wat je verder nodig kan hebben: een uitgebreide ultra all inclusive formule (zelfs alle cocktails en andere faciliteiten zijn inclusief), een groot zwembad, glijbanen voor zowel kinderen als volwassenen, een groot buffetrestaurant, meerdere à la carte restaurants (waarvan enkele tegen betaling), een miniclub, een kidsclub en een tienerclub. Ook worden er dagelijks shows opgevoerd, kun je meedoen aan sportlessen van ‘Les Mills’ en zijn er winkeltjes op het complex te vinden. Natuurlijk ligt het ook direct aan een schitterend zandstrand, waarbij meer dan voldoende ligbedden en parasols aanwezig zijn. Voor de volwassenen is er daarnaast nog een aparte 18+ beachbar aan een mooi strand en een leuke outdoor disco. Dit resort is een absolute aanrader voor iedereen!

    Een leuke excursie in Turkije is raften. Het wordt vaak onderschat, maar het is echt fantastisch om een keer te doen. Leuk voor iedereen vanaf 6 jaar. Er zitten wat spannende stukjes bij, maar ondertussen is er genoeg tijd om te genieten van de prachtige natuur. Ja, ook voor de natuur kun je naar Turkije. Deze excursie kan zowel vanuit Belek als Side gemaakt worden. Je krijgt een wetsuit, zwemvest en helm.

    In Side ligt het zusterhotel van het Paloma Grida Resort, namelijk het Paloma Oceana Resort. Qua faciliteiten is het gelijk, alles wordt hetzelfde aangeboden. Toch zijn er uiteraard ook een aantal verschillen. De balkons van de kamers zijn groter, maar het resort is minder rustig opgezet. Er zijn veel restaurants bij elkaar en het hoofdgebouw is wat massaler. Qua service en maaltijden is alles top in dit resort!

    Side is daarentegen weer voor meer reizigers geschikt. Het is geen grote plaats, maar wel erg sfeervol. Er is een leuke winkelstraat met een het eind een haven met veel restaurantjes en bars. Daarnaast staat Side ook bekend om de ruïnes welke direct bij het centrum gelegen zijn. Vooral ’s avonds zijn deze ruïnes allemaal schitterend verlicht.

    Niet onbelangrijk; kies voor een huurauto in Turkije. Ja, je leest het goed. Het is echt een toegevoegde waarde. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Een excursie maken via de reisleiding is vaak prijziger en er is een vast programma. Door het huren van een auto kun je zelf je programma kiezen en betaal je alleen voor datgene waar je interesse in hebt. Turkije is meer dan gemiddeld geschikt voor het huren van een auto. De wegen zijn erg goed en alles staat prima aangegeven. Bezoek vanuit Side bijvoorbeeld de watervallen van Manavgat of Green Valley. Ik kijk graag met je naar de beste mogelijkheden voor je vakantie!

    Wij werken met veel plezier samen met Sunny Cars. Hier is het huren van een auto altijd op basis van all inclusive. Indien je ter plaatse een eigen risico hebt moeten betalen, krijg je dit bij thuiskomst direct terug (mits aan de verkeersregels gehouden). Ook glas-, banden-, bodem- en dakschade, een dekking tot 7,5 miljoen euro en schade door vandalisme zijn standaard inclusief. Twijfel dus niet en laat mij een huurauto via Sunny Cars voor je regelen. Ook weet je zeker dat het geboekte type nog beschikbaar is én kun je de flexservice afsluiten voor € 1,- per dag (minimaal € 7,-) waardoor je de huurauto tot 4 uur voor het ophalen kosteloos kunt annuleren zonder opgave van reden. Kosteloos wijzigen is bij Sunny Cars altijd mogelijk!

    Alanya is een stuk groter dan dat Side is. Het stadje beschikt over 2 stranden, namelijk het bekendste Kleopatra-strand (voor iedereen geschikt en wat drukker) en het Oost-strand (wat minder geschikt voor kinderen door de kiezels en doordat het vrij snel diep wordt). Op de berg tussen de stranden is een schitterende Byzantijnse burcht terug te vinden vanuit waar je een prachtig uitzicht over de stad en de haven hebt. Absoluut een aanrader en ook weer eenvoudig te doen met je eigen huurauto. Daarnaast is de haven van Alanya erg leuk. Maak vanuit hier een boottocht, bezoek de Rode Toren of geniet van de vele uitgaansgelegenheden. De bekendste uitgaansgelegenheden zijn Robin Hood en James Dean (vaak leuke aanbieding voor cocktails).

    Tussen Side en Alanya ligt het Sunprime Numa Beach. Dit hotel is mij erg bijgebleven door de fijne, rustige sfeer die er hing, het zwembad zag er erg mooi uit en het hotel beschikt dus over een eigen strand. In de directe omgeving is niet veel te doen, daarvoor moet je iets verder gaan. Een ideaal hotel dus voor de rustzoeker die van een mooie, kleinschalige accommodatie houdt.

    Net iets verder richting Alanya ligt het Eftalia Marine. Met het complex zelf is niets mis, de prijs kwaliteitverhouding is prima. Toch zie je wel degelijk verschil met de andere hotels. Het aquapark ligt aan de overkant van een grote weg welke bereikbaar is door de voetgangerstunnel. Toch is het voor ouders vaak niet prettig om de kinderen alleen te laten gaan. De kamers zijn erg ruim, maar wat verouderd en de afwerking laat soms iets te wensen over. Een goed hotel voor de reiziger die een all inclusive vakantie wenst met de basis faciliteiten, geen stadje in de directe omgeving nodig heeft en voor een leuke prijs weg wil.

    Nabij Alanya kun je kiezen voor hotel Sunprime C-lounge. Dit is een kleinschalig, modern hotel voor gasten met een minimale leeftijd van 16 jaar. Het hotel is slechts door de weg gescheiden van strand, welke door de voetgangerstunnel eenvoudig te bereiken is. Op ongeveer 400 meter zijn diverse winkeltjes te vinden, maar het centrum is ongeveer 4km verder. Er staan fietsen bij het hotel die je kunt gebruiken. Ideaal om zelf naar het centrum te gaan. Uiteraard kun je ook gewoon een taxi pakken.

    Alles is hier verder goed! Een mooi zwembad, persoonlijk service, goede maaltijden, de moderne inrichting, de heerlijk spa en de all inclusive formule maakt dit hotel schitterend voor reizigers die een rustige all inclusive vakantie zoeken. De kamers zijn groot genoeg en ingericht met een modern Scandinavisch design. Indien je het uitzicht belangrijk vindt, dan is het slim om een kamer met zeezicht te boeken.

    Een bekend en luxe hotel in deze omgeving is het Sentido Gold Island. Een pluspunt: hier serveren ze soms een heerlijk diner op de verlichte pier! Dit geeft een erg romantische sfeer.

    Sentido Gold Island is een luxe 5-sterren hotel, direct aan het privéstrand gelegen. Voorheen bestond het uit 2 hotels, maar sinds 2016 is het samengevoegd tot één hotel. Hierdoor is er een A en een B blok. Ik vraag altijd een kamer in het A-blok voor je, deze kamers zijn beter. Het is schitterend van binnen en van buiten, maar sommige gasten missen een beetje sfeer. Toch krijgt dit hotel erg hoge cijfers, dus de service, tuin en het zwembad zijn voor veel reizigers belangrijker. Het eten is heerlijk en er zijn voldoende bars en restaurants. Ook voor kinderen is er voldoende te doen.

    Het is erg leuk om vanuit de haven van Alanya een boottocht te maken. De tocht duurt meestal ca. 3 uur en tussendoor heb je tijd om te zwemmen. Er zijn diverse mogelijkheden, zelf ook tochten waarbij alle drankjes inclusief zijn en er leuke muziek wordt gedraaid. Voor ieder wat wils dus, maar een middag ontspannen is het sowieso!

    Wil je midden in het centrum van Alanya verblijven? Kies dan voor hotel Smartline Kaplan. Dit is echt een top hotel voor reizigers die van een modern interieur houden en dichtbij het centrum willen verblijven. Het is te boeken op basis van logies ontbijt of halfpension. In de omgeving zijn voldoende restaurants te vinden. Het hotel beschikt over een mooi zwembad met bar. Ook de kamers zijn erg ruim en van alle gemakken voorzien. Een echte aanrader.

    Het grootste hotel in de regio is het Gold Bay hotel. Er kunnen wel 5000 mensen verblijven, het hoofdgebouw beschikt over maar liefst 16 verdiepingen, er zijn voetbalvelden, tennisbanen, zeer veel zwembaden (inclusief de privézwembaden bij sommige huisjes), diverse restaurants en nog veel meer. Echt een resort voor reizigers die veel faciliteiten wensen en een goede prijs-kwaliteitverhouding zoeken. Er is namelijk enorm veel te doen. Het strand is wat verder weg, maar om het half uur vertrekt er een gratis shuttle. Je moet er wel van houden om in zo’n resort te verblijven, maar je hoeft je hier nooit te vervelen.

    Toch heb ik ook een aantal minpuntjes over dit hotel. Zo is het aquapark ’s middag 2,5 uur gesloten wat niet prettig is voor kinderen. De kamers zijn wat aan de kleine kant en er is geen douche. Wel is er een bubbelbad met een zeer hoge instap en een kleine, losse douchekop. De kamers passen niet bij een 5-sterren hotel.

    Turkije is een mooie bestemming en zeker veilig. De hoteleigenaren missen de gasten en doen des te meer hun best om het de reiziger naar de zin te maken. Qua excursies is er veel mogelijk en met een auto ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Het aanbod qua hotels is enorm, dus er zit altijd wel iets voor je tussen. Waar wacht je nog op? Ik zoek graag met je naar de perfecte vakantie!

     

    Terug naar overzicht