• Europa

    Algarve en Costa de Huelva, Portugal

    Algarve en Costa de Huelva, Portugal

    Studiereis Algarve en Costa de Huelva Mei 2018 / by Jacqueline van Maris

    Geen gewone studiereis maar een heuse challenge waarbij je in groepjes van 4 personen de omgeving gaat verkennen met een huurauto en allerlei opdrachten moet voltooien. En ons team deed het zo goed dat we zelfs de 2e prijs in de wacht hebben gesleept! Natuurlijk heb ik naast deze spelelementen genoeg tijd gehad om de omgeving en de diverse hotels goed tot me op te nemen!

    De Algarve is een heerlijke streek om te genieten van mooie baaitjes, leuke badplaatsen en biedt daarnaast zeker ook nog onontdekte plekken!

    Wat me met name heel erg verrast heeft is de Oost-zijde van de Algarve.

    Zo is Faro, de hoofdstad van de streek, een bezoek meer dan waard!
    De stad is van oorsprong een handelsstad, maar heeft zeker zijn charmes. Je vindt er veel groene palmen, een kleine beschutte haven en een prachtig centrum. De oude stadswijk wordt nog omringd door de middeleeuwse vestingmuren en grote stadspoorten. In het centrum zijn tal van mooie kerkjes die je zo in kunt lopen.

    Ga je nog oostenlijker richting de spaanse grens dan kom je door een prachtig natuur gebied en zie je in het binnenland diverse mooie dorpjes waar de tijd echt heel stil gestaan. Het is echt genieten om hier op een van de vele pleintjes te gaan lunchen en te genieten van de oude gebouwen om je heen en van de typisch portugese sfeer. Veel locals kijken dan ook vreemd op als ze opeens de nederlandse taal horen en vertellen dan ontzettend graag over deze mooie streek.

    Het kloppend hart van de Algarve is de bruisend badplaats Albufeira, zelfs in het voor en naseizoen is hier genoeg leven in de bartstreet of de zogenaamde strip in Praia da Oura. Ga hier zeker op 1 van de vele terrassen zitten, geniet van de muziek en kijk vooral je ogen uit naar al wat hier voorbij komt flaneren. Voor de jeugd biedt de strip de meeste mogelijkheden en gaat het tot in de vroege uurtjes door.

    Voor gezinnen biedt Albufeira ook veel faciliteiten ; het kent een prachtig strand welke met een roltrap of lift (ja je leest het goed!) bereikt kan worden, super handig met bijvoorbeeld een kinderwagen of buggy! Er zijn diverse kleine speeltuintjes en attracties.

    Persoonlijk vind ik voor gezinnen de plaatsen Lagos, Alvor en Carvoeiro heel knus en gezellig! Huur een auto erbij en je kunt zo alle kanten op! Het achterland van de Algarve kenmerkt zich door het prachtige Monchique gebergte. Ook worden er vanuit de diverse badplaatsen vele boottochten aangeboden; echt een aanrader!

    Costa Huelva ligt net over de grens met Portugal en kent fantastische hotels, veelal direct aan zee met een prachtig zandstrand. Veel hotels liggen aan een soort van boulevard maar deze boulevard is fijn om uit te waaien maar je vind hier geen gezellige winkeltjes of leuke terrasjes. Het vertier vind je dan ook met name bij de (all-inclusive hotels).  Zoek je dus een super (adults-only) hotel aan een mooi strand om bij te tanken dan kan ik je van harte het Tui Sensimar Isla Cristina aanbevelen. Heerlijk eten, direct aan het strand gelegen (met een beach bar, comsumpties wel tegen betaling).

    Absolute Top complexen:

    Vila Gale Cerre Alagoa / Albufeira
    De topper voor degene die een goed hotel graag wil combineren met een heel centrale ligging nabij Albufeira. Het hotel kent naast een buffetrestaurant ook een a la carte restaurant. In het voor en naseizoen is er ook een binnenzwembad. Goed om te weten is dat de ligbedden en parasols op het strand niet inclusief zijn. Bij het eigen zwembad is dat uiteraard wel het geval!

    Iets buiten Albufeira ligt het mooie TUI BLUE Falesia in Olhos d’Agua.
    Ideaal als je met z’n tweetjes wilt genieten van een onbezorgde all-inclusive vakantie!
    Het strand bereik je door trapjes. Dit hotel is dan ook minder geschikt als je slecht ter been bent. Het centrum van Albufeira ligt op zo’n 8 kilometer afstand.

    Bij Albufeira is vanaf 2018 het Time to Smile Balaia Senses geopend. Moderne appartementen alle rondom het zwembad gesitueerd. Het complex staat bekend om de koffiebar met verschillende soorten koffie. Door de rustige ligging zou ik bij dit complex een auto zeker aanbevelen!

    Echt sfeer geeft het Dom Manuel I Residence in Lagos.
    Super kleinschalig hotel met echt een authenthiek karakter. Super sfeervol met het centrum op 1 kilometer en het strand op 900 meter gelegen. Bij dit hotel ben je welkom vanaf 16 jaar of ouder. Echt een hotel om met z’n tweetjes heerlijk te genieten.

    Voor gezinnen vind ik de vakantieparken nabij Carvoeiro heel geschikt!
    Het vakantiepark Quinta da Paraiso kent mooie bungalows en heeft voor de kinderen in het hoogseizoen een leuke kinderclub met voor tieners ook een speciaal programma. Het strand en centrum liggen op zo’n 1500 meter wat te voet zeker te doen is. Vele strandjes nabij Carvoeiro zijn met een buggy moeilijk toegankelijk omdat je dan vele trapjes naar beneden hebt.

    Autohuur
    De Algarve leent zich uitstekend voor het huren van een auto. Echt een aanrader die graag zelf op pad gaat! Handig om te weten is dat je voor bepaalde wegen een soort van tol moet betalen. Iedere huurauto heeft de beschikking over een speciaal kastje waarmee dit keurig geregistreerd wordt.  Huur een auto via Sunny Cars zodat je zeker bent van een goede service en van een all-in pakket! De auto kan zelfs bij je vakantie adres worden afgeleverd, vanaf 3 huurdagen kan dit zelfs zonder afleverkosten (natuurlijk per plaats verschillend).

    Kortom wil je graag een keer naar de Algarve of Costa Huelva, aarzel dan niet maar maak een afspraak bij mij op het reisbureau. We gaan dan samen de mogelijkheden bekijken onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee!

    Jacqueline van Maris

    Terug naar overzicht