• Europa

    Gran Canaria 2017

    Gran Canaria 2017

    Gran Canaria 2017 door Anne van Rengs!

    Gran Canaria. Een prima plek als je op zoek bent naar een bestemming om te overwinteren en niet al te ver wilt vliegen. In november is het er goed toeven met temperaturen tussen de 20 en de 25 graden. Natuurlijk denk je bij Gran Canaria aan zon, zee en strand. Maar er is meer. Het binnenland heeft namelijk ook heel veel te bieden.

    Met TUI Fly vlieg je vanaf Amsterdam in zo’n 4.5 uur naar Las Palmas. Houd er echter wel rekening mee dat Gran Canaria onder de short haul vluchten valt, en dat je dus zelf voor eten en drinken moet zorgen, of dat je tegen betaling gebruik maakt van de service aan boord.

    De eerste twee nachten overnachten we in RIU Papayas. Een hotel dat in eerste instantie voldoet aan alle verwachtingen van Gran Canaria. Groot, massaal, all-inclusive, uitgebreid activiteitenprogramma en een zwembad met ontelbare ligstoeltjes. Maar de ruime kamers, gastgerichte service, gemoedelijke sfeer en de goede kwaliteit van de (specialiteiten)restaurants zorgen ervoor dat dit hotel zich positief onderscheidt. Daarnaast is het hotel rolstoelvriendelijk waardoor ook mensen met een lichamelijke handicap makkelijk gebruik kunnen maken van de hotelfaciliteiten.

    We beginnen de dag met een ontbijt in het naastgelegen Waikiki hotel. Een hotel met een frisse uitstraling, traditionele accenten en modern ingerichte kamers. Tijdens het zeer uitgebreide ontbijtbuffet is er ruim voldoende keus uit producten die ter plekke door de koks klaar worden gemaakt.

    Deze dag staat ik het teken van verkennen. Hoe kun je de omgeving beter verkennen dan op de fiets? Door de smalle straatjes in Maspalomas en Meloneras is de fiets het ideale vervoersmiddel om het eiland te leren kennen. Zorg wel voor goede navigatie op je telefoon, want voor je het weet sta je ineens op de snelweg, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Fietspaden zijn er nauwelijks maar onveilig is het niet. Aan de hand van een tablet worden we in groepjes naar verschillende locaties gestuurd waar we opdrachten moeten uitvoeren. We doen onder meer de zandduinen van Maspalomas aan. Een must see voor iedere toerist!

    Lunchen doen we in hotel Caserio. Een hip en trendy hotel dat zich vooral richt op jongeren. Een late breakfast is mogelijk, waardoor de echte feestbeesten lekker uit kunnen slapen. Toch zijn er in deze periode ook veel senioren die gebruik maken van dit hotel. De  muziek staat hier iets harder dan normaal maar dit komt de sfeer eigenlijk alleen maar ten goede. Dit hotel ligt erg centraal en heeft een prachtig uitzicht op zee dat vooral zichtbaar is vanaf het mooi aangeklede dakterras met bar en whirlpool.  De kamers zijn voorzien van een ruim balkon met zitje, grote kasten en een modern aangeklede badkamer. Hierna vervolgen we onze fietstocht naar Meloneras waar we onder meer de vuurtoren en de boulevard bezoeken. Dit gedeelte van Gran Canaria is een stuk moderner dan het naastgelegen Playa del Ingles. Met populaire winkelketens en veel moderne hotels is het een mooi plekje om je vakantie door te brengen.

    In de avond zoek ik met mijn groepje  een lokaal tapasrestaurant op. We stranden bij restaurant Bandera. Volgens Tripadvisor het beste tapasrestaurant in de omgeving. Het eten smaakt ontzettend goed, is betaalbaar en de bediening heeft zichtbaar veel plezier. Het is een vrij kleinschalig restaurant dus in het hoogseizoen is het aan te raden om een tafel te reserveren.

     De volgende dag gaan we met de auto op pad. Aan hand van foto’s die op onze tablet verschijnen moeten we locaties zien te vinden. We trekken de bergen in en doen we leuke, authentieke dorpjes aan. Het rotsachtige landschap is te vergelijken met de Gran Canyon. Wil je dus niet te ver vliegen maar wel het gevoel hebben dat je in Amerika bent? Trek dan vooral het binnenland van Gran Canaria in. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar. Het is zeker de moeite waard om een dagje het binnenland te verkennen, hier hangt immers nog authentieke sfeer die aan het strand nauwelijks meer terug te vinden is.

    De autotour eindigt bij SPLASHWORLD in Taurito, waar we natuurlijk ook even alle glijbanen moeten testen. Het is een onverwarmd zwembad waardoor je in deze periode van het jaar wel even op je tanden moet bijten. De glijbanen zijn goedgekeurd maar het park zelf is wel een beetje verouderd. Des al niet te min kun je er prima een middagje doorbrengen. Het bijbehorende hotel Valle Taurito is in tegenstelling tot splashworld erg modern. De kamers zijn opvallend ruim en modern aangekleed. De dinerruimte is voorzien van een speelhoek voor kinderen. Het strand van Taurito is klein en intiem waardoor het de ideale plek is voor een vakantie met jonge kinderen.

    ’s Avonds verruilen we RIU Papayas voor Time To Smile Terrazamar. Een mooi appartementencomplex dat inspeelt op de wensen van de Nederlandse vakantieganger. Met een beetje geluk heb je fantastisch zicht op zee en voor de boulevard van Playa del Ingles hoef je alleen maar de trap naar beneden te nemen. Bij de receptie kun je elke dag broodjes bestellen zodat je ’s morgens niet persé de deur uit hoeft.

    ’s Ochtends ontbijten wij in RIU Palace Meloneras. Ook dit hotel heeft een zeer uitgebreid ontbijtbuffet dat vers wordt klaargemaakt door de medewerkers. De kamers van dit hotel zijn erg ruim en hebben zicht op zee. Ook beschikt dit complex over superior kamers. Deze zijn gelegen in de kleinere gebouwtjes achter het hotel en hebben allemaal frontaal zeezicht.

    Onze weg vervolgen we naar RIU Club Gran Canaria. Het verschil tussen beide hotels is meteen duidelijk. Het Palace hotel is een stukje luxer dan het Club Hotel. Overigens is de gastronomie in alle RIU hotels van een hoge kwaliteit. Houd er wel rekening mee dat het Club hotel de all-inclusive formule hanteert en het Palace hotel op basis is van halfpension. Aan de hand van een verborgen camera opdracht leren we het hotel nog een stukje beter kennen.

    Na de laatste challenge spelen we met de gehele groep een beachvolleybaltoernooitje. Ook voor de minder sportieve mensen is het genieten. Het terras heeft namelijk een mooi uitzicht over de zee en de sportvelden. Laat in de middag vertrekken weer om ons voor te bereiden op de laatste avond in Gran Canaria.

    De avond begint in het Barbacan. Een bungalow- en appartementencomplex in hartje Playa del Ingles. Van de drukte buiten het complex is weinig te merken. Hoewel het Barbacan zo goed als vol zit, is het overal lekker rustig. De bungalows zijn mooi en ruim. Iedere bungalow beschikt tevens over een privé dakterras en een droogruimte. De appartementen bevinden zich in het hoofdgebouw en zijn hetzelfde ingericht als de bungalows. De verflucht was nog in het appartement aanwezig omdat ze net het appartement hadden bijgewerkt. Het personeel is hier constant bezig om de kwaliteit van de kamers te waarborgen.

    Na de rondleiding gaan we door naar El Portalon. Het a la carte restaurant van het Barbacan. Daar krijgen we een lekkere tapashapjes voorgeschoteld. Een extra verrassing is het personeel dat ineens uit volle borst begint te zingen. Zij zorgen er wel voor dat je met een goed humeur de deur uit loopt! We eindigen de dag bij Club Pacha. Een bekende club maar helaas was het er tijdens ons bezoek vrij rustig.

    De laatste dag verzamelen we voor een catamaran boottocht. De boot is net nieuw en van alle gemakken voorzien. Op deze manier bekijken we het eiland eens van de andere kant. De crew op de boot spreekt overigens een redelijk woordje Nederlands en geeft onderweg ook leuke en interessante informatie. De kapitein gooit in een baaitje het anker uit zodat er gezwommen kan worden. Helaas is het water in deze periode van het jaar vrij koud (ca. 19 graden), en niet erg geschikt om lang in te dobberen. Volgens de kapitein is dit gebied ook heel erg geschikt om te duiken. We zien dan ook enkele duikers de onderwaterwereld verkennen.

    Na terugkomst in TIME TO SMILE Terrazamar pakken we onze koffers en vertrekken met de huurauto weer richting het vliegveld. Zonder veel problemen leveren we onze huurauto in, en stappen we weer op het vliegtuig terug naar Amsterdam.

     

    Terug naar overzicht